NEN-EN 7510

Hulp bij NEN-EN 7510 certificering

NEN 7510 is een norm die een goede informatiebeveiliging regelt. Uitermate geschikt in combinatie met een certificering voor het managementsysteem 9001.
Al vanaf € 850,-

CERTIFICEREN IN DE ZORG MET NEN-EN 7510

Voldoen aan wensen en eisen van stakeholders

Persoonsgegevens beschermen is van levensbelang voor organisaties. Zeker in de zorg, waar je te maken hebt met zeer gevoelige informatie. Je moet er dan ook niet aan denken dat die gevoelige gegevens op straat komen te liggen. Of dat de helft van de informatie “verdwenen” is, of dat nu gaat om je e-mails, je klantbestand of je boekhouding, dan heb je een serieus probleem.

Informatiebeveiliging gaat niet alleen over het beschermen van persoonsgegevens, het gaat om het beschermen van alle kritische informatie binnen een organisatie. Een managementsysteem kan je daarbij helpen.<br>

Door zicht te krijgen op alle informatie en de informatiestromen in de organisatie zet je een eerste stap richting grip krijgen op de beveiliging van informatie. Waar bevindt zich de informatie? Wie heeft er toegang toe? Welke systemen worden gebruikt om informatie uit te wisselen?

Informatiebeveiliging gaat over technische maatregelen, maar ook zeker over gedrag. Want je kunt nog zo goed de technische maatregelen nemen, je bent afhankelijk van die medewerker die niet op het phishing-linkje klikt, die gevoelige informatie niet zomaar deelt met anderen, die melding maakt van incidenten en datalekken, kortom die zich bewust is van het veilig omgaan met informatie.

Informatiebeveiliging wordt steeds belangrijker, de klanten vragen het van organisaties en ook andere belanghebbenden stellen steeds vaker de eis dat een organisatie de informatiebeveiliging op orde heeft. Nog niet altijd wordt certificering gevraagd, al zijn er wel ontwikkelingen in die richting.

De specialisten van eenvoudigcertificeren.nl hebben ruime ervaring met het opzetten van managementsystemen, zowel in de zorg als op gebied van informatiebeveiliging. Doel van onze begeleiding is om een managementsysteem op te zetten dat werkbaar is voor een organisatie; geen administratie om de administratie, en altijd ondersteunend aan de bedrijfsvoering.

Vragen?

Neem contact met ons op

Contact formulier

Neem contact op